04.- CARTA 10-01-2021.- Ets i Som Priorat, ens necessitem per una comarca del Priorat amb futur.-

  Ets i Som Priorat, ens necessitem per una comarca del Priorat amb futur.- 

Carta adreçada a l'afiliació del CeP.-                                                  10-01-2021


Benvolgut soci i benvolguda sòcia del Centre d’Estudis del Priorat

Primer de tot t’agraeixo que siguis soci o sòcia del nostre Centre d’estudis del Priorat. Des de la seva fundació fins avui, el nostre CeP ha estat una eina per a contribuir la identitat de comarca i si estem associats és perquè estimem al nostre poble i a la nostra comarca, a més de publicar ara una revista anual sobre els estudis socials i històrics locals com de la comarca.

Ara amb la pandèmia i les seves conseqüències no podem aturar-nos, al contrari hem de seguir lluitant i ressorgint noves formes de fomentar la nostra comarca i els seus pobles, amb la revista i amb la comunicació telemàtica i digital.

El Centre d’estudis del Priorat (CeP) esdevé la única associació comarcal que es caracteritza per una part per la difusió i publicació dels estudis socials i històrics que són les nostres arrels i el coneixement de la comarca i dels nostres pobles i per l’altra d’obrir noves formes de participació cívica de persones, entitats i de recursos com biblioteques i museus. 

Un grup de persones i entitats ens hem constituït en Fòrum Drets Humans i de la Natura per a generar estratègies i estar més a prop de les persones segons les seves necessitats, interessos i capacitats. Volem estar a prop de les persones, estem atenen a tothom que vulgui sota tres grans valors: la convivència i la seva prevenció, la igualtat i l’equitat de les persones i la protecció de la natura cap a la transició ecològica segons els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides i de les administracions públiques en col·laboració amb les privades.

La nostra revista “La Portadora” del Priorat és un símbol, una moneda cultural, un instrument per a donar a conèixer la nostra comarca a arreu.

Ara estem a més de la meitat d’un centenar de socis i sòcies, en el 2021 hem d’arribar a un centenar per poder fer viable el nostre repte de consolidar una comarca amb xarxa associativa, constructora de la Pau en la Ment de les Persones amb l’horitzó de col·laborar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible  2030, tant local, comarcal com mundial.

També estem associats a PRIOR(it)AT des dels seus origens i en aquest sentit restem a col·laborar en els seus objectius i sumant els nostres així com el del Fòrum de persones i entitats: Drets Humans i de la Natura, a la resta de Fòrums ja existents. 

El coneixement dels prioratins i de les prioratines, la seva experiència, de les seves iniciatives per a fer i millorar, així com també a escriure  i si no ells mateixos amb la motivació de persones estudioses podrem generar un univers d’estudis, petits grans de sorra, que ompliran la platja del coneixement profund de la comarca, digne de ser Patrimoni Mundial.

Ferran Jm.

Responsable primer del CeP            Nou president des de 2019



PD:  Les sigles CeP són per donar importància a les Persones (P) per damunt de tot i diferenciar-nos del Centre Excusionista del Priorat (CEP)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

94.- El concert Cooppel per la Pau de Jordi Català obre la festa major de sant Blai de Cabacés 2024.-

92.- Garanties actuals davant la crisi i sobre tot l'estima per la nostra comarca.-

71.- Acte públic i concert Cooppel per la Pau a Cornudella, 17 de març de 2023.-