16.- Fem difusió de l'oferta IRMU i PRIORITAT.

 El Centre d'Estudis del Priorat (CeP) proposa organitzar de moment l'exposició al museu municipal de Cabacés. Podrà ser a partir de sant Blai 2022

Estem estudiant un acte de presentació de la revista de "La Portadora" i una entrevista sobre un amic del professor Sr. Montagud. (Museu ECO del Greco), pel voltant de la Pilarica 2021.


Exposició que s'ofereix a la nostra comarca del Priorat


Carta d'oferiment  


Benvolguts,


Entre els anys 2019 i 2021 Prioritat ha participat en el projecte de l'Euroregió Pirineus Mediterrània titulat «La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l’Euroregió Pirineus Mediterrània», juntament amb el Consell de Mallorca, l’Institut Ramon Muntaner i Mairie de Roquefort-sur-Soulzon i Le Saloir.

L’objectiu del projecte ha estat documentar, posar en valor i donar a conèixer els elements immaterials lligats als processos de transformació del paisatge que han derivat dels canvis en l’agricultura i els processos productius. Els paisatges agraris elegits han estat el Pla de Sant Jordi de Mallorca, El Rayon de Rocafort d’Occitània, i el paisatge del Priorat com a representant de Catalunya.



EXPOSICIÓ La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l'Euroregió Pirineus Mediterrània

Un dels resultats d'aquest projecte ha estat l'exposició «La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l’Euroregió Pirineus Mediterrània». 

L’exposició consta de 13 roll-ups en els que es presenten els paisatges estudiats i els oficis tradicionals a través dels seus protagonistes. En el cas del Priorat, les persones protagonistes han estat Manel Sales, canyisser dels  Guiamets; Josep Maria Masip “Cateri”, margener de la Vilella Alta; Alba Porqueres, llauradora de Poboleda; Emili Arbonès, baster de Falset; Carme Simó, pagesa de Bellmunt; i Joan Vaqué, palmer de la Vilella Baixa.

Després de passar l'estiu a Escaladei, l'exposició està a disposició dels ajuntaments, entitats i centres d’estudis que vulguin acollir-la als seus municipis.

Podeu sol·licitar l'exposició a través del formulari que us adjuntem en aquest correu, enviant-lo a xarxaprioritat@gmail.com o info@irmu.org.  






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

94.- El concert Cooppel per la Pau de Jordi Català obre la festa major de sant Blai de Cabacés 2024.-

92.- Garanties actuals davant la crisi i sobre tot l'estima per la nostra comarca.-

71.- Acte públic i concert Cooppel per la Pau a Cornudella, 17 de març de 2023.-