62.- Reunió de la Coordinadora de Persones, d' Ajuntaments i de Centres d'Estudis del territori de la Baronia d'Entença.-

 Avui dissabte dia 21 de gener hem fet la reunió a la biblioteca Mestre Cabré de Tivissa, que es va fundar fa més de 50 anys. 

"Va entrar en funcionament el 25 de juliol de 1972, ara fa 50 anys, i el 1983, fruit d’un conveni entre el Departament de Cultura i l’Ajuntament de Tivissa, es va integrar a l’antiga Xarxa de Biblioteques de la Generalitat."  https://biblioteques.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/Tivissa

https://www.facebook.com/biblioTivissa/



La Coordinadora de Persones i Centres d'Estudis de la Baronia d'Entença, organitzadors de la segona jornada anual, i  que han assistit a la reunió formen part de l'Ajuntament de Tivissa, del Centre d'Estudis Falsetans (CEF), Centre estudis del Priorat (CeP), Centre Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant (CELHI), la revista La RIUADA, Ajuntament de Prapdit, etc.



Ens ha rebut l'alcaldessa de Tivissa na Montserrat Perelló i el membre de la nostra Coordinadora per part de Tivissa n'Agustí Jardí.
Ha estat una sessió on s'ha tractat sobre el projecte cultural intercomarcal Baix Camp, Priorat i Ribera d'Ebre: Baronia d'Entença.

Per part del Centre d'estudis del Priorat hem participat J.M. Ferran i Joan Llecha


Els temes tractats han estat:
El calendari de les jornades 2023, els cartells i els díptics per a la difusió, les ponències per escrit i les publicacions pel CERE i pel CeP, les videoconferències, les notes de premsa. Sobre el certificat d'assistència dels que participin i vulguin un certificat, recordem que cal fer-ho un mínim del 80%. També s'ha destacat que es faci en la difusió els municipis que formen la Baronia d'Entença, entre altres aspectes.


Tant aviat com sigui possible en farem la màxima difusió de les mateixes, dins de les quals hi haurà l'activitat que organitza el CeP que enguany consisteix en la visita guiada a les Mines de Bellmunt, pel diumenge dia 7 de maig a les 10 del matí. 
Tots el dies assenyalats del mes d'abril i primer diumenge de maig tindran sessions de gran interès per a descobrir persones estudioses que ens explicaran com va ser i el que podem veure en l'actualitat en el territori propi de la que va ser la Baronia d'Entença.
Les properes setmanes anirem informant sobre aquest futur esdeveniment.

En el 2021 celebràrem les primeres jornades d'estudi de la Baronia d'Entença


TIVISSA PER A DESCOBRIR.-
Descoberta local que volem fer una visita i concert Cooppel per la Pau:
Anècdota d'interès de la jornada d'avui
Punts per a visitar recomanats, interessant és el jaciment ibèric del Castellet de Banyoles
Assignatura pendent per part del CeP serà organitzar una visita al Castellet de Banyoles
És visitable.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

94.- El concert Cooppel per la Pau de Jordi Català obre la festa major de sant Blai de Cabacés 2024.-

92.- Garanties actuals davant la crisi i sobre tot l'estima per la nostra comarca.-

71.- Acte públic i concert Cooppel per la Pau a Cornudella, 17 de març de 2023.-