75.- Trobada de lliurament dels certificats de Persones Informants i Punts Informatius del Parc Natura Serra de Montsant i EIN de Serra de Llaberia.-

 Avui dilluns dia 17 d'abril de 2023.

La Morera de Montsant

Seu del Parc Natural Serra de Montsant



A les 12 hores. 

Trobada amical i solemne del lliurament dels certificats de "Persones Informants" i Punts Informatius del Parc Natura Serra de Montsant i EIN Serra de Llaberia, del curs 2023.



Dut a terme en set jornades de 9 a 15 hores, els mesos de febrer i març 2023.

Josep Maria Ferran del CeP ha participat i superat el curs rebent el certificat.


Han presidit la taula na Meritxell Cardona López de cultura del Consell Comarcal del Priorat, el director del parc natural Serra de Montsant, en David Iturria March i en Ricard Baqués Martí del Consorci Serra de Llaberia.
Amb la coordinadora del curs na Montserrat Solà.

La certificació ha estat acompanyada de plaques o xapes per entitats.
Nosaltres serem a nivell personal com a persona informant dins de marc del turisme sostenible. Voluntariat Informant Turisme Sostenible Acreditat (VITSA)

Segons Ferran: 
La nostra tasca és seguir assessorant a les entitats Centre d'estudis del Priorat (CeP), Ceradai de Catalunya, Vida Creixent del Priorat dins de la Causa Cooppel per la Pau 2030 de Catalunya. A més de la Síndica de Drets Humans i de la Natura del Priorat i de la ciutat de Tarragona. Ara sols atenció informativa i orientadora sobre Drets Humans i de la Natura
Així també entrarem el tema en les converses per raó del voluntariat per la llengua, d'atenció al dol o d'atenció de les persones i el seu record (estudiants ESO com centres de dia o residències assistides.
També invitarem a persones estudioses i a estudiants universitaris a publicar els estudis de ciències socials i històriques sobre  la natura, l'excursionisme com del turisme sostenible a la revista "La Portadora" del Centre d'estudis del Priorat.
Properament farem presentacions de la revista "La Portadora" a Ulldemolins i a Bellmunt del Priorat.

Recollir donacions de "Veus" per al programa de ràdio mensual "Priorem Priorat" de ràdio Falset.

Participar activament en el Fòrum de Turisme Sostenible del Parc i en altres formes col·laboratives que es plantegin.

I a Cabacés consolidar en el futur el Punt Informatiu (PI) al museu municipal. També tindrem el suport del Cafè i amb la col·laboració de l'Agrobotiga de la Cooperativa de Cabacés.

La cooperativa ha guanyat molts premis de l'oli durant els darrers vint anys des de 2001 fins a l'actualitat en 18 ocasions entre premis i classificacions en primers llocs




Al Cafè hi ha una taula informativa i un tauler


Allí on estem  som Persona Informant animadora i de suport motivacional en els actes culturals dins de la comarca del Priorat com de fora.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

94.- El concert Cooppel per la Pau de Jordi Català obre la festa major de sant Blai de Cabacés 2024.-

79.- Bellmunt del Priorat. 07 de maig de 2023. Cloenda de les II jornades d'estudi de la Baronia d'Entença.-

92.- Garanties actuals davant la crisi i sobre tot l'estima per la nostra comarca.-