92.- Garanties actuals davant la crisi i sobre tot l'estima per la nostra comarca.-

 


A.- Fonament dels  principis del compromís des del 2019 i els fets afegits des del 2020.-

FERRAN jm. recorda i segueix en el compromís assumit del 2019.

Primer davant la greu crisi de 2019 que estava avocada a la dissolució del Centre d'estudis del Priorat (CeP), Ferran membre de la presidència va comprometre's en l'assemblea general (AGE) de Bellmunt que mantindria el CeP com a serveis mínims per a garantir la publicació de la revista de "La Portadora" dins de les seves possibilitats, en col·laboració amb l'Arxiu Comarcal i participaria en el món cultural de la comarca dins de les seves possibilitats i de les limitacions de les circumstàncies.

En el 2000 va venir la pandèmia, malgrat això vàrem publicar amb esforços i fermesa el Núm. 4 de la Portadora.

Però les propostes de persones estudioses per a publicar són les que hi han, malgrat fer dues campanyes puntuals i una de permanent el número 5 ja està garantit, però serà l'any que ve, 2024.

No podem deixar el Priorat sense el Centre d'estudis de la comarca. En el moment que desapareixi costarà molt més tornar-lo a renèixer

Però ara FERRAN jm. ha esta elegit el juny passat president de la coordinadora territorial del camp de Tarragona, Priorat i Terres d'Ebre de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Som 44 entitats federades i anem per a obrir l'atenció, el servei i els beneficis de la federació a altres entitats o associacions de les 10 comarques.

Segon porta a terme la tesi sobre la neurociència en l'aprenentatge cooperatiu oberta a totes les edats , en tot moment i a tot arreu sota la campanya "Causa Cooppel per la Pau, 2030" per la seva vinculació a la Intel·ligència Artificial, el Disseny Universal dels Aprenentatges i els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030. 

El passat dia 20 d'octubre al Teatre Tarragona ja va exposar els principis i el nou pla Cooppel, 2030.

https://agendaanims.blogspot.com/2023/10/209-presentacio-del-cooppel-com.html

Estem associats i adherits a la UNESCO, filovinculat extern a ICOMOS, forma part pel mòbil de la tesi a la junta directiva de 15 associacions, promou projectes d'prenentatge Servei, disponibles a visites externes i a tutories amb la relació amb la URV i altres institucions rellevants.

Participem en forma telemàtica en les jornades de presència internacional DIM EDU Global

https://agendaanims.blogspot.com/2023/10/211-es-de-diverses-ciutats-despanya.html

La tesi de la Causa Cooppel per la Pau demana dedicació exclusiva entre el 2024-30 a la mateixa i no permet que hom estigui en cap dels tres càrrecs de les entitats de presidència, sots-presidència o tresoreria de cap entitat o associació.

Per això a finals del 2024 deixarà tots els càrrecs de presidència, sots-presidència o tresoreria i a poder ser de les secretaries d'actes. Podrà tenir càrrecs de vocalia sobre els Drets Humans i la Mediació com ara té a l'Ateneu de Tarragona i/o de la Secretaria de Comunicació com ara té a la Federació Veïnal de Tarragona Segle XXI.

El primer afectat és el CeP, en el gener de 2025.

El CeP quedarà simplement en la gestió de publicacions que estudiosos de la comarca vulguin publicar fins gener de 2025. Ho garantim, però no podem fer es més.

La comarca del Priorat ha canviat molt des de la fundació del CeP en el 2003, ara fa 20 anys.

La comarca té una presència i oferta cultural molt alta en comparació a altres comarques, es fan publicacions sobre estudis de la comarca des de centres d'estudis de fora i el nostre CeP ha quedat  en "standby".

Falta comprensió de dins com de fora la comarca sobre el que estem tirant endavant i ara en el gener de 2025 farem un pas endavant: o nova junta, inclusió en altres iniciatives de molt de pes com el CERE, Òmnium Cultural del Priorat o Centre d'Estudis Falsetans  o la dissolució definitiva com a darrer recurs.

B.- Garanties actuals davant la crisi i sobre tot l'estima per la nostra comarca.-

Cada dia podem aprendre, cada dia tenim l'oportunitat de noves lliçons, però ara ja es hora de prendre decisions a finals de 2024 i principis de 2025.

Trajectòria al Priorat

FERRAN jm. porta des de 1989, activitats a nivell local i comarcal sota les sigles CERADAI som una entitat singular a la comarca pels nombrosos actes promoguts, també des de 2008 porta a terme el programa mensual col·laborador de ràdio Falset PRIOREM PRIORAT, enguany fa XV anys  i va ser soci fundador en el 2003 del CeP, ara té el Número 01.

També enguany fem atenció turística com a informant acreditat del parc natural de la serra de Montsant i EIN serra de Llaberia tant dins com fora de la comarca.

Compromisos per la tesi estratègica servei solidari investigador social

Malgrat ara ens dolgui hem de ser pràctics i ara m'he de dedicar als Drets Humans a nivell de Catalunya amb projecció internacional i em de donar pas al gener de 2025 o incloure's amb una altra entitat de la comarca o generar una nova junta o dissoldre´s com ja estava condemnat en el 2019.

Lamento els malentesos, demano disculpes per tot allò que no s'entengui que el CeP serà sostingut malgrat les nostres limitacions, abans de desaparèixer o dissoldre's i enguany 2023 complim amb la riquesa o en la pobresa el XX aniversari.

"COMENTAL" OBERT EN CONSTRUCCIÓ


La darrera reunió duta a terme al museu el Castell de Falset sobre el futur dels estudis de la Baronia d'Entensa i el projecte del Dr Juncosa, el passat divendres dia 27 d'octubre


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

94.- El concert Cooppel per la Pau de Jordi Català obre la festa major de sant Blai de Cabacés 2024.-

79.- Bellmunt del Priorat. 07 de maig de 2023. Cloenda de les II jornades d'estudi de la Baronia d'Entença.-