32.- Disponibles davant de fòrums i àgores culturals, socials i de Drets Humans.-

Lliures i disponibles a cooperar.-

Disponibles davant espais de llibertat i voluntariat com les àgores (parlaments públics orals) i fòrums (parlaments orals amb acords consensuats) que poden ser segons els valors Culturals, Socials i dels Drets Humans.-

I.- Com organitzar-se en sentit comú?

A.- Organització assembleària de la coordinadora general del Fòrum.-

La constitució de fòrums està formada per persones a títol personal o persones representant d'entitats que amb la formació d'una coordinadora es garanteix l'estabilitat i la participació oberta permanent del mateix fòrum. A nivell de motivació i sentit comú les persones que el composen tenen dret a exposar els seus propis projectes, per què la coordinadora i el Fòrum ha de conèixer tots els projectes de les seves persones implicades. Aquí el personal té actitud col·laborativa, voluntària i/o filantròpica

B.- Per a cada activitat general cal constituir una coordinació operativa.-

En segon lloc comporta la constitució de coordinacions operatives amb fets puntuals sigui organitzar trobades, jornades, etc. per a compartir projectes, programes o estratègies que suposa un benefici en l'interès general i social. Les persones protagonistes en aquesta operació concreta són els que portem a terme l'activitat planificada. Tot tenint en compte els pressupostos econòmics, materials, espais, etc.

II.- Totalment disponibles 

Des de 2017 varem iniciar a Andorra el Fòrum Cooppel Drets amb jornades presencials i telemàtiques, ara sols telemàtiques. En el 2018 el Fòrum Cooppel Drets (educatius on el referent és l'institut Martí i Franquès, culturals on el referent és l'Ateneu de Tarragona i veïnals el referent són les AAVV i les federacions veïnals) a Tarragona ciutat. I a finals del 2000 ens centrarem degut a la pandèmia als Fòrums telemàtics i a la posta en marxa dels Blogs, posant en marxa el Fòrum Drets del Priorat.

Ara volem i col·laborem amb l'associació PRIORITAT i volem col·laborar amb els quatre fòrums actualment visibles i reconeguts: Agricultura, Cultura, Ensenyament i Turisme Sostenible.

Malgrat pensem que el Fòrum Drets del Priorat també és clau per a la coordinació general de persones amb els drets socials i a favor de la igualtat de les persones i la seva equitat al marge de l'orientació sexual, i sobre tot amb els col·lectius més vulnerables.

31.- Nova trobada telemàtica de la Xarxa Drets del Priorat. 11-03-2022 (centreestudisdelpriorat.blogspot.com)

A.- La nostra disponibilitat és per a cada fòrum:

1.- Agricultura o professionalització i creació de llocs de treballs al Priorat. Innovació professional i noves professions al Priorat. Disponibles en el suport telemàtic en formació en competències laborals. Ara col·laborem amb IMPULSA, AVISMON, ASCASUD, etc. Tarraco Patrimoni 2000, URV ... més en la ciutat de Tarragona. Tàrraco. Conjunt romà de Tarragona (catalunya.com)

Extensible el sistema cooperant al Priorat.

2.- Ensenyament, oferim a les famílies amb menors d'edat i en concret escolaritzats a 6è i a 1r ESO i en aquesta transició el suport telemàtic Cooppel.

https://cooppelcaminsmartiifranques.blogspot.com/2022/02/22-estem-lequador-del-curs-2021-22.html

3.- Turisme Sostenible. El turisme és clau social, cultural i econòmica. El profit dels recursos com el Parc Natural, museus, biblioteques, espais naturals i paisatge és vital. Com aprofitar-lo (Cooppel)  i com fer també difusió amb estudis històrics i socials (CeP)

4.- Cultura. Volem formar part de la coordinadora general i donar-se a conèixer com a pla general a Catalunya i Andorra i el programa cultural al Priorat. Volem donar suport operatiu, logistic i social voluntari a les coordinacions operatives que puguem, conèixer-les, generant amistat i confiança. Donar suport voluntari a les persones impulsores.

- Podem treure més profit dels nostres espais naturals, museus, biblioteques, entitats i recursos culturals amb el programa Cooppel.

- Podem impulsar estudis històrics i socials gràcies a l'eina que suposa el Centre d'estudis del Priorat (CeP) amb altres entitats

30.- CULTURA AMB RISC D'EXTINCIÓ. (centreestudisdelpriorat.blogspot.com)

B.- Per a qualsevol més informació sense cap compromís i amb tota confidencialitat:

ESCRIU-ME   

What's al Núm. 619 79 39 69 

o a       

           info@cooppel.org 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

94.- El concert Cooppel per la Pau de Jordi Català obre la festa major de sant Blai de Cabacés 2024.-

92.- Garanties actuals davant la crisi i sobre tot l'estima per la nostra comarca.-

71.- Acte públic i concert Cooppel per la Pau a Cornudella, 17 de març de 2023.-